Leerlingen

Lilian (18 jaar) schrijft:

Ik heb ruim 9 jaar bij Flor op les gezeten en heb daar enorm van genoten. Ik heb echt alles bij haar geleerd vanaf het begin. Ik heb dingen gespeeld waarvan ik niet wist dat ik het kon. Ik heb veel technische kennis opgedaan, maar ook veel muziek- kennis. Door pianoles heb ik veel liefde gekregen voor klassieke muziek. Binnen mijn pianolessen had ik veel vrijheid en dat vond ik heel fijn. We deden veel verschillende dingen. Soms speelden we samen een stuk en soms bedacht ik zelf een stukje. Ik heb me bij pianoles heel erg ontwikkeld op muzikaal en persoonlijk niveau. Ik kijk met super veel plezier terug op mijn piano-tijd bij Flor.

~~~~~

Dit is Owen, 11 jaar. Hij heeft op school een schitterend werkstuk over de piano geschreven.

~~~~

Mildred, volwassene, schrijft:
Onder de inspirerende leiding van Flor heb ik een 5 tal sessies muziekgeschiedenis gevolgd. Heel leerzaam, vooral ook omdat je zelf aan de slag moet door een periode uit te kiezen met bijbehorende componist.  Daardoor krijg je de verdieping en leer je van de mede-cursisten, want iedereen moet dan zijn of haar keuze presenteren. Deze presentaties waren verrassend en heel verschillend aangepakt door iedereen.  Als sluitstuk van deze cursus muziek-geschiedenis volgt nog een bezoek aan een aantal concerten. Dit maakt het helemaal compleet en heb ik in grote lijnen inzicht verkregen in de verschillende muziekstijlen en genres. 
Al met al een aanrader !!

~~~~

Van Anneke, volwassene:
Het project muziekgeschiedenis was:
* prima geregeld
* inspirerend én leerzaam

~~~~

Marlon, 12 jaar, schrijft:
Het is heel leuk om van Flor les te krijgen want ze helpt je zoeken naar je eigen manier van spelen en de stukken die je zelf leuk vindt.

~~~~

Timo, 18 jaar, blikt terug op 10 jaar pianoles:
Eigenlijk was het bij toeval dat ik begon met pianolessen. Mijn moeder besloot om na jaren de pianolessen die ze in haar jeugd gehad had weer op te pakken, en daarom stond er ineens een piano in onze woonkamer. Nieuwsgierig als ik was ben ik daar ook een paar keer achter gaan zitten om wat noten aan te slaan, en dus heeft mijn moeder ook mij op pianoles gezet. Hiervoor ben ik haar nog steeds dankbaar, aangezien ik van mening ben dat deze lessen mijn leven hebben verrijkt. Door de pianolessen van Flor heb ik me veel meer in muziek verdiept, en ben ik naast de piano ook andere instrumenten gaan bespelen, en in de lessen kreeg ik de vrijheid om te doen wat ik wou, en hoefde ik me niet te houden aan de standaard klassieke nummers die iedereen leert. Persoonlijk heb ik me een tijd verdiept in de blues/rock muziek, omdat dat iets was wat me erg aansprak. Elk jaar was er meestal ook wel een uitvoering, waar je eigen stukken aan iedereen kon laten horen, maar ook kon zien en horen wat de rest van de leerlingen gedaan had in het afgelopen jaar. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat ik ook de klassieke muziek leerde te appreciëren, en dat nu grote namen als Schumann & Satie tot mijn favorieten behoren. Aangezien ik volgend jaar met een studie in Eindhoven begin, betekent dat dat er na tien jaar een einde komt aan mijn pianolessen. Dit vind ik enigszins jammer, maar ik kan altijd met plezier terugkijken op mijn vele jaren pianoles.

~~~~

Van Vinada, volwassene:
Een lang gekoesterde wens – pianospelen. Leren spelen valt niet mee maar is een heerlijke ervaring. In een paar jaar tijd kan ik nu toch al écht pianospelen, dankzij Flor.

~~~~

Van Ginger, 21 jaar:
Flor heeft mij in 3 jaar tijd weten klaar te stomen voor de opleiding docent muziek aan het conservatorium. Op mijn 15e ben ik pas begonnen met pianospelen en ben les gaan volgen bij Flor. Inmiddels zit ik in het 3e jaar van mijn opleiding en denk nog veel terug aan de lessen die ik bij haar heb gevolgd. “Vertel je verhaal” zei ze altijd tegen mij. Dit is ook wat voor mij een van de belangrijkste elementen van muziekmaken is: je verhaal vertellen. 
Dmv haar aanpak van de lessen kan ik mijn hart en ziel in de stukken leggen en leerde ik de muziek echt begrijpen. Flor vertelde me zo veel in de lessen, het was niet alleen pianospelen maar ook de muziek-geschiedenis kwam vaak in de lessen voor. Dit om het stuk echt in de tijd van toen te plaatsen. Flor is en blijft nog altijd mijn inspiratiebron tijdens het spelen en ik ben haar hier ongelofelijk dankbaar voor!

Wil je ook iets toevoegen over mijn lessen? Mail me!