Lessen in tijden van corona

Als pianospelen je hobby is, wat kun je dan beter doen als je behoefte hebt aan afleiding/ uitdaging/ troost/ wegdromen/ schoonheid/ plezier?! We gaan week 3 in van de coronacrisis, na 2 weken die voelen als een nauwelijks te bevatten maand. Toen iedereen aan huis werd gekluisterd, ben ik meteen overgeschakeld op het geven van video-lessen. Tot mijn aangename verrassing lukt dat met ruim tweederde van mijn leerlingen; met alle kinderen en met steeds meer volwassenen, die soms even over een digitale drempel moeten stappen. Mijn leskamer is een houtje-touwtje studio geworden. De lessen vinden op de gewone lestijden plaats en in overleg kiezen we voor Skype of FaceTime of Whatsapp-video. Dank aan de vele lieve ouders die dit mede mogelijk maken! Ondanks soms een vervormd geluid of vertraging in beeld is het vertrouwd en fijn om ‘gewoon’ door te kunnen gaan. Er gaan schrijfoefeningen en filmpjes heen en weer, ook leuk. We houden vol, al mis ik de echte nabijheid erg…